In memoriam May Luijten

Vorige week bereikte ons het verdrietige nieuws dat May Luijten op bijna 90-jarige leeftijd overleden is. Bijna 90 jaar en bijna 72 jaar lid, waarvan 40 jaar secretaris, waarvoor hij overigens benoemd is tot Lid van verdienste van zijn Muziekvereniging TOG. 

Begonnen als klarinettist, maar eenmaal op leeftijd gekomen en gestopt als spelend lid miste hij geen repetitie op de vrijdagavond. Wanneer het Jeugdorkest begon met de repetitie liep May halverwege het GHW binnen en nam plaats op zijn plekje aan de bar. Tijdens het kopje koffie was er altijd tijd voor een praatje, oprecht ge├»nteresseerd. 

In 2018 hebben we hem nog in het zonnetje mogen zetten voor zijn 70-jarig jubileum bij onze vereniging. Vooral niet te veel aandacht, daar zou hij zich alleen maar ongemakkelijk bij voelen. Vorig jaar vierden we het 100-jarig jubileum van zijn TOG, hij heeft er met volle teugen van mogen genieten. Mede dankzij zijn ijzeren geheugen is het jubileumboek ter ere van dit 100-jarig jubileum tot stand gekomen.

Gelukkig hebben wij als vereniging en ereleden dinsdag 9 juni op gepaste wijze afscheid van hem mogen nemen. Wanneer we onze repetities weer mogen hervatten zal zijn plaatsje aan de bar helaas leeg zijn.