Oer-gezellig Jubileumweekend 100 jaar TOG!

Muziekvereniging T.O.G. vierde, samen met de gemeenschap Welten-Benzenrade, een spetterend feest in het weekend van 14 t/m 16 juni in de tent van Partyland op de hoek De Doom-Tichelbeek.

Op vrijdag 14 juni trapte de Waltine kapel muzikaal af met een korte rondgang door het dorp richting feesttent. Daar werd, voor een 80-tal genodigden, een hommage aan TOG-er Math Feijen aangeboden door de broers Steph en Wim Feijen in de vorm van een door componist Roel van Wijk (uit Welten) geschreven polka met de toepasselijke titel: Kneipe Grenz-Los! Het duo René Slapak en Ron Eussen nam daarna het stokje over met onvervalste steirische muziek, waarna Bart Storcken en Roel van Wijk wellicht de kleinste Big Band ever vormden. Even later volgde het hoogtepunt van de eerste avond met niemand minder dan Wir Sind Spitze!

Zaterdag waanden we ons met Disco Tropicana in de jaren 80 compleet met palmbomen en discoballen met de lekkerste sunny disco, groovehouse, funky pop en pop & dance classics. Dit bekende concept reist het hele land door, maar TOG had de primeur in combinatie met een live optreden van het bekende trio Big, Black & Beautiful. Op de dansvloer werd er geswingt en uit het dak gegaan op nummers van Earth Wind & Fire tot Bruno Mars en van Sylvester tot Calvin Harris.

De zondag stond volledig in het teken van de blaasmuziek en het hele dorp werd al vroeg gewekt door marsmuziek van de jubilerende muziekvereniging, die na decennia lange afwezigheid voor het eerst weer uittrok met twee schellenbomen en naast het huidige vaandel, als kers op de 100-jarige verjaardagstaart, het oude vaandel anno 1919! Traditioneel werd vervolgens een erg druk bezochte mis opgedragen, waarin kapelaan Rick Blom met zijn hilarische vorderingen op de blokfluit aantoonde dat hij nog niet over het gewenste niveau beschikt. Direct na afloop van de mis speelde het Jeugdorkest en bood de vereniging middels een vrolijke muzikale clip de felicitaties van het gehele Jeugdorkest aan, waarna ook de Waltine Kapel aan bod kwam en onder andere de Teppichklopfer polka, compleet met solist Jeu Vervoort in een geïmproviseerde act.

Die Tiroler Teufel en de Crombacher stonden nog garant voorde nodige sjtimmung en Herriemenie Miserabel blies op passende wijze het muzikale verhaal uit, waarbij we iedereen van harte willen bedanken voor zijn/haar inzet bij een oer-gezellig jubileumweekend “Tot Onderling Genoegen”.