Start seizoen en galaconcert Bernstein Story

Weer aan de slag!

De zomervakantie is ten einde en iedereen pakt het gebruikelijke ritme weer op in het nieuwe muziekseizoen. Zo ook TOG! Na een wederom geslaagde seizoenssluiting in juni hebben we een groot aantal nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Vanuit het Young Brass-project zijn ze lid geworden van de vereniging en starten ze nu met de muzieklessen. We hopen ze uiteraard snel in het jeugdorkest te mogen begroeten.

Galaconcert Bernstein Story

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de beroemde componist/dirigent Leonard Bernstein werd geboren. Hij groeide uit tot één van de belangrijkste musici van de 20e eeuw. Op het ene moment dirigeerde hij muziek van Van Beethoven in Wenen en het andere moment schreef hij jazzy muziek voor film en theater. Één van zijn bekendste werken is uiteraard de musical West Side Story.

Harmonie T.O.G. Welten o.l.v. Txemi Etxebarria geeft u tijdens deze voorstelling een inkijk in het leven van Leonard Bernstein. Niet alleen zijn eigen muziek komt aan bod, maar ook de muziek die een belangrijke rol in zijn leven en carrière heeft gespeeld. Naast muziek komen ook anekdotes en markant beeldmateriaal voorbij. De presentatie van deze avond is in handen van Jos Frusch, die zelf Leonard Bernstein ooit heeft mogen ontmoeten.

Topsolisten uit de regio zullen deze voorstelling tot een bijzondere belevenis maken. Sopraan Kelly God (Heerlen), tenor François Soons (Stein) en pianist Paul Huijts (Voerendaal)  zullen te horen zijn in o.a. fragmenten uit West Side Story en Rhapsody in Blue van George Gershwin.

Info en kaarten galaconcert

Datum​: zondag 4 november 2018
Locatie​: PLT Limburgzaal
Tijd​: 19.30 uur

Kaarten​: vanaf € 15,50 te koop via de site van Parkstad Limburg Theater: Kaarten Galaconcert