TOG Welten ontmoet TOG Berlicum!

In 1919 werd in Welten een fanfare opgericht met de zeer ongebruikelijke naam: “Tot Onderling Genoegen”  (TOG). Nu moet u weten dat in die tijd alle harmonieën en fanfares altijd naar een heilige vernoemd werden zoals Caecilia of Joseph. Zo niet in Welten……. Daar streek een familie neer die oorspronkelijk uit het Brabantse Berlicum kwam. Deze familie was betrokken bij de oprichting van de fanfare en gaf de naam TOG, naar de harmonie uit hun eigen dorp Berlicum. Het duurde daarna nog 10 jaar eer Fanfare TOG Welten een harmonie werd: Harmonie TOG Welten.

Laat het nu zo zijn dat harmonie TOG uit Berlicum nog steeds bestaat! Wij in Welten zijn dan ook zeer verheugd dat we als beide TOG’s een gezamenlijk concert kunnen geven ter ere van ons 100-jarig jubileum. 

Zondag 14 april zullen uit onze vereniging in ieder geval drie solisten te horen zijn. Joeri Janssen speelt op klarinet het Concertino van Carl Maria von Weber. Against all odds, bekend van Phil Collins zal door Tom Feijen op saxofoon vertolkt worden. Lars Wachelder speelt op hoorn het stuk Hunter’s Moon van Gilbert Vinter. Verder zult u van onze harmonie een aantal rhythmic cooldowns van Derek Bourgeois, Lord Tullamore van Carl Wittrock en de Zampa Ouverture van Ferdinand Hérold horen. Na de pauze is het de beurt aan onze gasten uit Berlicum, die onder anderen de Fandango van Frank Perkins spelen. Tussen de programma’s van beide verenigingen in kunt u genieten van een gezamenlijke uitvoering van, hoe toepasselijk, de TOG-mars van Jeu Weijers.

Datum​: zondag 14 april

Locatie​: Auberge de Rousch

Tijd​: 14 uur

Entree​: vrije gave